HSB Brf Nybygget i Göteborg

Göteborg, Västra Götaland

Välkommen till HSB Brf Nybygget i Göteborg!

Vår bostadsrättsförening ligger på Fjällgatan 3-9 i Masthugget i Göteborg. Fastigheterna med beteckning Stigberget 34:6 och 34:7 består av 145 lägenheter, expedition samt gemensamma utrymmen som tvättstuga, litet träningsrum och bastu. Fastigheterna utgör ett gårdskvarter i landshövdingestil med en lummig innergård. Huset är byggt mellan 1930-1935 efter ritningar av Ingrid Wallberg och Alfred Roth, tidiga företrädare för den funktionalistiska arkitekturen. Nybygget är HSB:s första funkisbygge i Göteborg. På åttiotalet installerades balkonger med utsikt mot älven i norr och bland annat Oskar Fredriks Kyrka och Skansen Kronan åt öst.

HSB Göteborg hjälper till med avier, avgifter och lägenhetsutdrag

Det är HSB Göteborg som hanterar allt kring avier, avgifter och lägenhetsutdrag ur register, om du har frågor eller behöver hjälp med detta ska du kontakta dem: 

Ring växeln: 010-442 20 00
 
Felanmäl via webben: HSB  
Felanmäl via telefon: 010-442 24 24
Klicka här för att komma till fullständig kontaktsida för HSB Göteborg.
Vid akuta fel kvällar och nätter kan du ringa till Securitas, telefon: 010-470 55 98.
 
2023-12-18 Ny avgift från 1 januari 2024
Information har gått ut till samtliga medlemmar om att vi höjer avgiften med 6 % för att ta höjd för kommande höjda serviceavgifter för bland annat återvinning, vatten och energi. Vi påminner om att vi tillsammans kan spara genom att hålla ordning och sortera rätt i återvinningsrum, använda mindre vatten och hålla dörrar/fönster stängda. Har du tips eller idéer hur vi kan spara på kostnader? Mejla oss på expeditionen@brfnybygget.se 
 
Information om hundar/husdjur på gården
Vi påminner om våra trivselregler vad gäller djur på gården. Vi tillåter inga husdjur i våra gemensamma utrymmen, till exempel tvättstuga eller relax/träningsrum. Det är heller inte tillåtet att låta husdjur gå lösa på gården utan de ska vara kopplade och under uppsikt av ägaren. Gården är heller ingen rastplats eller lekplats för husdjur och ska därför inte användas för att till exempel låta hunden gå ut och kissa eller leka. Det förstör växter och det finns medlemmar som är rädda för hundar. Vi hoppas att alla respekterar detta och ser till alla medlemmars bästa. 

Grovsopor utanför och inne i återvinningen
Om och om igen ser vi att det ställs grovsopor i och utanför återvinningsrummen. Detta gör oss otroligt ledsna och frustrerade i styrelsen, då vi informerar om vad som får slängas och inte. Det medför extra kostnader för ALLA medlemmar när de inte kan tömma eller komma åt kärl och får göra extra hämtningar. Vi talar tusentals kronor per gång, som vi kunde investera på bättre sätt i föreningen. Vi har städdagar två gånger per år där vi kan göra oss av med möbler och sådant vi inte kan återvinna i vårt soprum. Vi ber er att snälla visa respekt för våra regler för grovsopor och att inte ställa saker och tro att någon annan ska städa undan, för det kommer inte att ske. Vi är vuxna människor som borde kunna sköta oss. 
 
Grupp på Facebook för dig som har saker att byta/skänka

En av våra medlemmar, Oscar, har skapat en Facebookgrupp för oss i föreningen där vi kan skänka saker som samlar damm på vinden! Om du tar emot något är tanken att du också ska skänka något, ett trevlig initiativ i hållbarhetstider. Om du har Facebook är du välkommen att gå med via länken här: https://www.facebook.com/groups/skaenken/ 

Föreningens egen startbild

Kalender

Inget att visa...