HSB Brf Nybygget i Göteborg

Göteborg, Västra Götaland

Välkommen till HSB Brf Nybygget i Göteborg!

Bostadsrättsföreningen ligger på Fjällgatan 3-9 i Masthugget i Göteborg. Fastigheterna med beteckning Stigberget 34:6 och 34:7 inhuserar 145 lägenheter, expedition samt gemensamma utrymmen så som tvättstuga och bastu. Fastigheterna utgör ett gårdskvarter i landshövdingestil med en lummig innergård. Huset är byggt under åren 1930-1935 efter ritningar av Ingrid Wallberg och Alfred Roth, tidiga företrädare för den funktionalistiska arkitekturen. Nybygget är HSB:s första funkisbygge i Göteborg. På åttiotalet installerades balkonger med utsikt mot älven i norr och bland annat Oskar Fredriks Kyrka och Skansen Kronan åt öst.

HSB Göteborg hjälper till med avier, avgifter och lägenhetsutdrag

Det är HSB Göteborg som hanterar allt kring avier, avgifter och lägenhetsutdrag ur register, så om du har frågor eller behöver hjälp med detta ska du kontakta dem: 

Ring växeln: 010-442 20 00
E-posta: info.gbg@hsb.se
 
Felanmäl via webben: HSB  
Felanmäl via telefon: 010-442 24 24
Klicka här för att komma till fullständig kontaktsida för HSB Göteborg.
Vid akuta fel kvällar och nätter kan du ringa till Securitas, telefon: 010-470 55 98.
 
20-09-03 Uppdaterad info om tidsplan fasad- och fönsterrenovering. 
Sammanfattningsvis är etapp 1 klar men enstaka putsarbete. 9R-T är godkänd och byggställningarna monteras ned asap. Det sista på etapp 2 (9U-3A) besiktigas 24 september. Vid godkännande monteras byggställningen ned. Etapp 3 har påbörjats och beräknas pågå fram till 17 december. 
 
 
20-07-16 Ny grupp på Facebook för dig som har saker att byta/skänka

En av våra medlemmar, Oscar, har skapat en Facebookgrupp för oss i föreningen där vi kan skänka saker som samlar damm på vinden! Om du tar emot något är tanken att du också ska skänka något, ett trevlig initiativ i hållbarhetstider. Om du har Facebook är du välkommen att gå med via länken här: https://www.facebook.com/groups/skaenken/ Det finns redan möjlighet att byta till sig mot en espressomaskin, en skön retrolampa eller en boombox. Vi hoppas att ni tar chansen att skänka era saker!

20-05-15 Information om hundar/husdjur på gården 
Vi har dessvärre haft en incident där en person blivit biten av en hund och därför har vi nu förtydligat i våra trivselregler. Vi tillåter inga husdjur i våra gemensamma utrymmen, till exempel tvättstuga eller relat/träningsrum. Det är heller inte tillåtet att låta husdjur gå lösa på gården utan de ska vara kopplade och under uppsikt av ägaren. Gården är heller ingen rastplats och ska därför inte användas för att till exempel låta hunden gå ut och kissa. Vi hoppas att alla respekterar detta och ser till alla medlemmars bästa. 

 
20-05-15 ComHem går över till digital-tv 8 september
Den 8 september går ComHem över till att sända tv-kanaler digitalt, och slutar sända analogt. Det går att ändra till digital-tv redan nu, och görs enligt information från ComHem genom att ändra inställningar på tv:n eller ed en kanalsökning. Du kan även registrera ett konto på https://www.comhem.se/tv/play-grundutbud där du också hittar mer information. 
 
 
Porttelefoner 

Efter den 1 juli kommer det inte längre vara möjligt att öppna portarna med hjälp av kod. För att öppna portar mot Fjällgatan och parkeringen använder ni samma taggar som används till tvättstugan, varje lägenhet ska ha 3 st. taggar är märkta 1,2,3. Besökare använder porttelefonerna på Fjällgatan 3 och 9, samtal från dessa kommer från nummer 031-42 39 47, du låser upp porten genom att trycka 5 eller * på din telefon. Om du behöver ändra telefonnummer i porttelefonen mailar ni expeditionen@brfnybygget.se

Felanmälan  

Senaste årsredovisning finns att ladda ner här!

Föreningens egen startbild

Kalender

Inget att visa...