Brf Kista Ängar

Kista, Stockholm

Välkommen till Brf Kista Ängar!

Brf Kista Ängar ligger i Stockholm och har 76 hushåll.

Kista Ängar, föreningen där våra medlemmar trivs! 

-------------------------------------------------------------------------

Nu är borrningsarbetena avklarade, 15 hål ner till 315m.

Nästa fas är stora rullar med slangar att lägga ner i borrhålen, för att förbinda alla hålen med varandra och för att förbinda med undercentralen i källaren på Koldinggatan 3. Schaktarbeten avses att startas under vecka 22 och pågå under ca: 3 veckor, därefter sker återställning av gården samt arbeten i undercentralen. Vi ber om överseende med buller och störningar samt framkomlighet på gården även under denna tid. Efter sommaren går vi i drift...

 

Tack för deltagandet på årets stämma som hölls de 17 maj.

Årsstämmoprotokollet kommer upp här på hemsidan inom kort. Vill även passa på att tacka Berit som efter lång och trogen tjänst lämnat styrelsen, och ett sista tack för ett fortsatt förtroende som ordförande i denna underbara förening. /Peter
-------------------------------------------------------------------------
Borrning på gården (Klart)

Som tidigare meddelats kommer vi att behöva borra för bergvärmen på innergården. Borrningen kommer att starta torsdagen den 26 april och beräknas pågå i fyra veckor (endast en borrmaskin, därför 4 veckor istället för 2). Tyvärr får vi stå ut med lite extra buller och stök på innergården under den tiden.

Företaget Rototec AB kommer att borra 15 hål, och arbetet kommer att ske under arbetstid på vardagar.

Nyheter! [2018-04-06]

Bergvärmeprojektet rullar vidare och vi inväntar nu en godkänd borransökan. Nästa steg blir tidsplan, sen borrning och ombyggnad av undercentralen. Sist men inte minst måste vi även få utökad kapacitet på vår indragna el ifrån Fortum, vilket verkar ta tid. Som det ser ut nu så blir det stök och buller på gården i maj när vi ska borra 16 djupa hål.

Vi har nu tecknat avtal med Anticimex som kommer att installera två stycken elektriska fällor på gården för att komma åt problemet vi har med råttor. Atrium Ljungberg gör också en massiv insats med start idag. Grannföreningarna är ombedda att agera och kommer att diskutera frågan på kommande styrelsemöten.

Årets städdag blir söndag den 20 maj klockan 11:00. Vi hoppas på god uppslutning.

Avier för hyra av vindsförråd kommer framöver aviseras tillsammans med hyran.

Vi kommer att utöka antalet armaturer som lyser dygnet runt på entreplan i samtliga trapphus. Entrébelysningen utanför portarna kommer att bytas till LED lampor.

 

Nyheter! [2018-03-19]

Bergvärmeprojektet går vidare och borransökan har landat hos en av Stockholms Stads handläggare. Bredbandsjack är precis installerat för att säkra upp trådlös styrning och monitorering av utrustningen. Utmaningarna just nu är säkerställande av tillräcklig ström ifrån Fortum, samt förflyttning av de förråd som försvinner när vi måste bygga ut värmecentralen.

Konverteringen till LED belysning går också framåt där vi nu har fått offerter på utomhusbelysning. Vi kommer att utöka belysningen med armaturer på samtliga uteplatser för att öka säkerheten och trivseln i föreningen.

Vi kommer att byta TV leverantör i mars nästa år och då avsluta samarbetet med ComHem. Detta innebär att ni inte bör teckna några nya bundna avtal med ComHem. Bredbandsbolaget som idag är vår fiberleverantör kommer att erbjuda alla medlemmar TV där månadsavgiften för grundutbudet ingår i hyran (betalas via gruppabonnemang av föreningen).

Årets stämma kommer att hållas den 17 maj. Nästa styrelsemöte blir den 5 april kl: 19:00 i föreningslokalen. 

 

Nyhet! [2018-02-12]

Vi har nu tagit beslut i frågom om alternativ lösning till uppvärmning. Det blir Mistral AB som kommer att installera bergvärme hos oss för att värma upp våra hus och vårt vatten. Just nu pågår en process för att lämna in borransökan till Stockholms stad. Därefter kommer vi att kunna planera arbetet lite närmare. Som det ser ut nu blir det till sommaren som vi kommer att borra och installera all utrustning nere i pannrummet.

Nästa styrelsemöte kommer att hållas i föreningslokalen torsdag den 1 mars kl: 19:00. Vi kommer då att få besök av Storholmen i syfte att följa upp övertagandet av den ekonomiska förvaltningen.

Just nu pågår diskussioner med ComHem och Bredbandsbolaget gällande det framtida TV-utbudet. Vi ämnar byta till Bredbandsbolaget för att få en modernare tjänst och en samlad leverantör.

----------------------------------------------------------------------

Vi är en liten förening som ligger i den nyaste delen av Kista, Ärvinge. Föreningen ligger väldigt naturnära och har järvafältet samt Igelbäcken runt hörnet. Samtidigt ligger vi väldigt centralt med Stockholms bästa köpcentrum, Kista Centrum, endast 5 minuters promenad bort. I centrum har vi även tunnelbana med 18 minuter in till centrala Stockholm.

Föreningen sköts av medlemmarna gemensamt med hjälp av en styrelse och våra förvaltare. Ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning sköts av Storholmen. Varje vecka kommer "våra" fastighetsskötare på besök och tar hand om allt som behöver fixas.

Som service till våra medlemmar tillhandahåller vi bredband ifrån både Bredbandsbolaget via fiber (ingår i månadsavgiften) och ComHem analogt via antennuttaget. 

I menyn till vänster finns övrig information om föreningen och om du inte hittar informationen du behöver är du välkommen att kontakta vår förvaltare, alternativt styrelsen: www.storholmendirekt.se Tel: 0771-178 67 46 eller mail till info@kistaangar.se

Föreningens egen startbild